Zunanja keramika in njeno vzdrževanje

Veliko izmed vas, se je odločilo na svoje zunanje talne površine položiti kvalitetno keramiko. Za to, da se izognemo  hitri renovaciji. Načeloma čiščenje keramike na terasi, balkonu in drugih podobnih površinah ni nikoli preveč zahtevno opravilo. Za vsakodnevno čiščenje je denimo povsem dovolj, če ploščice iz keramike samo pometete in jih na hitro prebrišete z mokro krpo.

Občasno pa seveda zunanja keramika potrebuje še čiščenje s primerno vrsto čistila. S tem si lahko na dovolj učinkovit način zagotovimo nadaljnjo kakovostno oskrbo. Pri tem je treba nujno upoštevati prav vsa navodila proizvajalca določenega čistila za keramične materiale.


Na površinah, ki se koristijo tudi v zimskem času, je navadno položena keramika z grobo zunanjo strukturo

Groba keramika je položena na površini, ki se koristi tudi v zimskem času. To so na primer stopnice, vhod ... Za takšne površine so seveda dobrodošla nekoliko močnejša čistila, ki se še posebej dobro izkažejo v kombinaciji s ščetko za tla in z ustrezno uporabo tehnike čiščenja. Uporabiti je treba primerno razmerje med čistilom in vodo, pomemben je tudi čas delovanja čistila in dobro izpiranje. 

Določeni proizvajalci oziroma ponudniki čistil za materiale, kot je zunanja keramika, vam ponujajo visokokakovostna čistila odličnih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk. Tista keramika, ki je torej položena na zunanjih površinah, mora biti še posebej učinkovito zaščitena. Za zaščito oziroma impregnacijo trdo žganih ploščic pred madeži so na voljo tudi posebna sredstva, ki omogočajo dolgotrajno zaščito obloge pred oljnimi, vodnimi, mastnimi in drugimi vrstami madežev.

 

Kaj lahko najbolj škoduje zunanji keramiki?

Če je zunanja keramika dovolj kakovostna, nas ne bi smelo skrbeti, da bi ji kaj posebej škodovalo. Kljub temu pa je dobro, da se zavedamo, da lahko tej vrsti keramičnih izdelkov daleč najbolj škodujejo zunanji dejavniki naravnega izvora. To je seveda v prvi vrsti vreme. Seveda je odvisno tudi to, na katerih vrstah površin je zunanja keramika položena. Torej, ali gre za pokrite površine ali pa je keramika nekoliko bolj izpostavljena vremenskim vplivom.

Element je bil uspešno dodan v košarico.