Keramika ima že od nekdaj pomembno vlogo v naših domovih

Dejstvo je, da ima keramika izjemno pomembno vlogo v naših domovih že od nekdaj. S samo nekaj malo domišljije pa lahko s pomočjo takšnega materiala ustvarjamo prave dizajnerske elemente. Tem lahko dodamo še kanček lastne ustvarjalnosti.

Na sploh je keramika dobrodošla skorajda v vseh prostorih, še posebej v kopalnici, na hodniku, v kuhinji, ne nazadnje še v dnevni sobi. Najdemo jo lahko na klubski mizici ali pa kot okvir naše najbolj nore slike. Je torej izjemno vsestransko uporabna, praktična, obenem pa prava podlaga za vse tiste, ki imamo v sebi umetniško dušo in seveda še mojstrske roke.

Je polaganje keramike res rezervirano samo za največje mojstre?

Če menite, da se keramika za polaganje lahko zaupa samo največjim mojstrom, se motite. To je namreč lahko tudi takšna vrsta opravila, ki se ga lotimo kar sami. Seveda je treba za opravljanje takšne dejavnosti nekaj pripomočkov in primeren material.

Še zlasti v zadnjih letih lahko opažamo, da keramika ponovno pridobiva nekoliko močnejšo funkcijo oziroma vlogo v notranjem dizajnu. Nepogrešljiva pa je torej predvsem v kopalnici. Vse bolj je v ospredju še v drugih prostorih našega doma.

 

Pisani detajli iz keramike

Tudi v kuhinji je keramika še kako zelo dobrodošla vrsta materiala. Kuhinjski prostor lahko učinkovito popestrite s pisanimi detajli, ki so narejeni iz keramike. Prav tako so nadvse moderne metro keramične ploščice, ki se lahko postavijo na različne možne načine. Na takšen način lahko zelo hitro pričaramo številne geometrijske lučke.

Seveda pa svojo noto lahko dodamo tudi s pomočjo izbire barvnih fug. Za te je pametno, da so v skladu s paleto barv našega interierja.

 

Na novo položena keramika

Z na novo položeno keramiko tako lahko dosežemo hitro osvežitev prostorov. Enobarvno steno denimo popestrimo s povsem novimi dizajni na ploščicah. To lahko naredimo tudi tako, da staro pohištvo okrasimo z ljubkimi mozaiki iz keramike.


Element je bil uspešno dodan v košarico.